Două românce au fost găsite moarte în orașul sicilian Naro, iar legiștii spun că au fost ucise cu o violență rară. Principalul suspect este un tânăr de 24 de ani, din județul Botoșani, anchetatorii bănuind că el s-ar fi aflat sub influența drogurilor.

Luni dimineață, bărbatul va ajunge în fața magistraților pentru confirmarea arestării. Primarul orașului Naro a anunțat zi de doliu local atunci când vor fi înmormântate victimele.

Trupurile celor două femei aveau răni adânci, semn că atacatorul le-a lovit cu mai multe obiecte dure. Potrivit legistilor, victimele au încercat să se apere. Acestea sunt rezultate preliminarii ale necropsiilor. La randul lor, anchetatorii au spus că locuința Deliei Zărnescu, cea găsită într-o baltă de sânge, era răvășită, cu scaune și alte obiecte de mobilă răsturnate.

„Necropsiile trupurilor au confirmat ceea ce s-a spus la început. Au fost lovite în mod repetat. Au avut parte de moarte cu adevărat violentă”, relatează Gabriele Terranova, jurnalist Grandangolo Agrigento, conform ȘtirileProTV.ro.

„Este îngrozitor ce s-a întâmplat, o ferocitate încredibilă, nemaivăzută de procuratura care se ocupa de acest caz”, a afirmat Silvia Dumitrache, președinta Asociației Femeilor Românce din Italia.

Amar Edgar Nedelcof, românul de 24 de ani suspectat de aceste crime este din comuna Trușești, județul Botoșani. Potrivit edilului din localitate, acesta a plecat acum mai bine de 10 ani în Sicilia împreuna cu părinții. Luni dimineață, individul va ajunge în fața unui complet de judecată pentru confirmarea arestării.

Martor-cheie în acest caz este un alt român care a fost în casa Deliei Zărnescu împreună cu suspectul, înainte de atac. Bărbatul de 50 de ani a discutat cu anchetatorii câteva ore. El le-a spus jurnaliștilor italieni că după ce au plecat din vizită a fost sunat de Nedelcof și chemat în ajutor.

„Martorul-cheie din caz nu a fost prezent la cele două crime. În schimb, a confirmat acuzațiile procurorilor făcute împotriva lui Edgar. A fost sunat chiar de pe telefonul Deliei”, precizează Gabriele Terranova, jurnalist Grandangolo Agrigento.

Crimele au șocat comunitatea din Naro. Municipalitatea a declarat zi de doliu local la data la care vor fi înmormântate cele două românce.

„Pentru a demonstra apropierea noastră de poporul român. Suntem foarte apropiați de familiile Deliei și Mariei, iar eu trebuie să spun două cuvinte pentru femei: nu se poate muri în acest mod. În această situație deosebit de dificilă, poporul român s-a arătat cu adevărat măreț, pentru că au contribuit semnificativ la înfăptuirea justiției, în cazul acestei crime îngrozitoare”, a fost mesajul lui Mariagrazia Brandara, primarul orașului Naro.

În Naro locuiesc în jur de 350 de români.