Un autoturism încărcat cu 4.000 de pachete de țigări de contrabandă a fost oprită cu focuri de armă, luni seară, după ce a fost urmărit de polițiștii de frontieră din municipiul Botoșani până în localitatea Pădureni, au anunțat reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF).

Potrivit acestora, marfa, în valoare de peste 38.000  lei, urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Pentru imobilizarea bărbatului care le transporta, polițiștii au tras mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului condus de acesta.

Deși era urmărit de autospeciala de poliție cu semnale acustice și luminoase, conducătorul auto și-a continuat deplasarea către Dorohoi, iar în localitatea Pădureni, județul Botoșani, pe fondul vitezei excesive, a lovit un cap de pod. Șoferul a abandonat autoturismul și a fugit, dar colegii noștri l-au urmărit aproximativ un kilometru și, pentru că nu s-a supus somației legale, au efectuat două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, a relatat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Bărbatul a fost imobilizat de către polițiștii de frontieră, iar în autoturism au fost descoperite șapte colete ce conțineau aproximativ 4.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 38.100 lei.

În urma primelor cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că la volan se afla un bărbat din județul Botoșani, în vârstă de 33 de ani, iar autoturismul avea montate numere false de înmatriculare. În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și desfășoară activități specifice în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate”, a adăugat Minodora Răcnea.