Pe 15 ianuarie 2024, începând cu ora 10:00, în sala de lectură a bibliotecii tinerii creatori și iubitori de frumos din județul Botoșani vor celebra Ziua Culturii Naționale într-o candida întâlnire sub semnul metaforei.

Cu candoare și emoție membrii cenaclurilor literare „Luceafărul” din Hănești, „Litera” din Stăuceni, „Nuferi albi” din Corni, alături de elevi talentați din municipiul Botoșani vor recita creații proprii și din opera eminesciană în limba română și în alte limbi, de circulație internațională.

Activitățile dedicate Zilei Culturii Naționale se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni la toate secțiile și filialele bibliotecii și vor cuprinde o diversitate de expoziții de carte, de lucrări plastice și numeroase momente artistice.

Cu același prilej al Zilei Culturii Naționale, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” participă în cadrul manifestărilor organizate de către Institutul Cultural Român din Stockholm cu colecția de ediții bibliofile din generoasa donație a Asociației Culturale „Regal d’Art”.