Un grav accident s-a petrecut, vineri după-amiază, în localitatea Vorona Nouă din judeţul Botoşani. O fată de 16 ani a ajuns în stare gravă la spital, imediat ce s-a dat jos din maşina familiei.

Aceasta se afla pe marginea drumului, când un autoturism care circula cu viteză mare a agăţat-o cu oglinda. Impactul a fost atât de puternic, încât fata a fost aruncată la câţiva metri pe asfalt. Totul s-a întâmplat sub privirile şocate ale mamei.

„Avea viteză mare, destul de mare, dacă oprit mașina la 150 de metri. Dacă avea 50 la oră, oprea domnule, o agăţa oleacă, o trântea. A sărit oglinda bucăţi. Au sărit ochelarii la copil la doi metri distanţă, la trei-patru metri de maşină, au sărit chelarii la copil”, a povestit mama copilei.

Disperată, mama fetei a sunat imediat la 112.

„Am fost solicitaţi pentru o victimă de vârstă pediatrică, victima unui accident rutier găsită în comă glasgow 8, cu politraumatism prin accident rutier în calitate de pieton, cu o fractură deschisă gleznă stângă”, a declarat Andreea Stărică, medic în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță.

Poliţiştii trebuie să stabilească acum în ce circumstanţe s-a petrecut teribilul accident. Pe numele şoferului s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.