Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani a demarat o anchetă internă, după ce un tânăr de 33 de ani, internat la Psihiatrie, ar fi fost snopit în bătaie de alţi pacienţi. El a suferit leziuni pentru care a fost tratat la terapie intensivă, iar poliţiştii au deschis un dosar penal.

De pe secția ATI, unde a fost intubat, tânărul a fost transferat pe Secția Medicală. Starea lui este stabilă. Familia crede că bărbatul a fost bătut de alţi pacienţi atunci când era internat pe Secţia de Psihiatrie. Tatăl își amintește că, după ce l-a vizitat la spital, cadrele medicale l-au contactat și i-au comunicat că tânărul a căzut și și-a rupt o mână.

Îmi dă telefon şi îmi spune că băiatul meu Ionuţ Ovidiu a căzut în baie şi s-a fracturat braţul drept. I-am spus să meargă cu mine pe secţie să-l văd. Deci nu mi-a dat voie. L-am programat pentru operaţie la braţ. Eu nu am ştiut cum arată”, își amintește Ion Budur, tatăl pacientului.

Deşi iniţial a crezut că este vorba doar de un simplu accident, aşa cum a fost informat, când şi-a văzut copilul a avut parte de un adevărat şoc. Tânărul era plin de vânătăi pe tot corpul şi desfigurat, iar agresori ar fi chiar pacienții internaţi în spital.

A fost grav tare. L-au lăsat acolo şi-a răcit şi a făcut pneumonie. Când l-am văzut la ATI intubat tot, m-am speriat. Nu mai putea să respire. Foarte grav a fost. L-au bătut. El s-a dus în baie să facă duş. L-au prins vreo patru, pe unul îl ştie. El a fost bătut. Are vânătăi pe braţul stâng, vânătăi pe picioare, vânătăi pe spate. A fost bătut tare”, a mai povestit Ion Budur, la Observator.

Revoltat, bărbatul s-a adresat poliţiştilor din Botoşani. În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe. Poliţiştii cercetează acest caz şi vor să afle cu exactitate ce s-a întâmplat.

O anchetă internă a demarat și spitalul. Conducerea spune că a aflat de acest incident după ce medicii legişti au mers pe secţie pentru a-l examina pe tânăr.