Ministrul Culturii, Raluca Turcan, vine într-o vizită oficială în județul Botoșani, ocazie cu care va decerna distincțiile conferite de președintele Klaus Iohannis teatrelor „Eminescu” și „Vasilache”.

Vizita va debuta joi, la ora 09:30, când ministrul Turcan va fi întâmpinată de prefectul Sorin Cornilă și de directorul Direcției Județene de Cultură, Dănuț Huțu.

Ulterior, în Sala „Nicolae Iorga” din Palatul Administrativ, va avea loc o dezbatere pe tema „Politici culturale”, care se va concentra pe activitatea instituțiilor de cultură locale, proiecte în desfășurare și viitoare inițiative în domeniul cultural-artistic.

Un moment deosebit al vizitei va fi ceremonia de la ora 11:00, în cadrul căreia ministrul va înmâna decorațiile conferite de președintele Klaus Iohannis celor două teatre importante din Botoșani, în semn de recunoaștere a contribuției lor la cultura națională.

Vizita se va încheia pe 26 ianuarie, cu o serie de deplasări la instituții culturale importante din județ, inclusiv la Direcția Județeană pentru Cultură, Memorialul „Mihai Eminescu” din Ipotești și Muzeul de Științe ale Naturii din Dorohoi.