Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani a anunțat cu profund regret trecerea în neființă a unui distins membru al comunității pompierilor, locotenent colonelul (r) Ilie Cobzariu. Cu o carieră militară exemplară, el a fost un veritabil model pentru generațiile de pompieri, fiind apreciat de toți cei care l-au cunoscut.

Locotenent colonel (r) Ilie Cobzariu a fost unul dintre membrii fondatori ai Grupului de Pompieri din Botoșani, înființat pe 26 februarie 1968. A îndeplinit cu devotament și profesionalism diferite funcții în cadrul unităților de pompieri din Botoșani, Iași, Brașov, Făgăraș și Suceava, până la pensionarea sa în anul 1985.

„Ne este greu să vorbim la timpul trecut despre acest om de o aleasă ţinută morală, care a slujit, cu dragoste şi devotament, Arma Pompierilor. Tot ce putem face este să păstrăm în suflet amintirea sa și să ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să îi dea odihnă veșnică”, a transmis IJSU Botoșani.

În semn de ultim omagiu, trupul neînsuflețit al lt.col. (r) Ilie Cobzariu a fost depus la capela din Cimitirul Pacea. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, începând cu ora 12:30.