Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi va fi supus unui proces de consolidare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului expoziţional, a anunţat ministrul Culturii, Raluca Turcan.

Turcan a efectuat, vineri, o vizită la Casa Memorială „Mihai Eminescu” din Ipoteşti, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi şi la Casa Memorială „George Enescu” din Liveni, vizită la finalul căreia a postat pe Facebook un mesaj cu privire la necesitatea promovării acestor obiective culturale, dar şi cu privire la intenţiile de a finanţa muzeul din Dorohoi.

„Cred cu tărie că aceste obiective ar trebui să fie un punct de atracţie turistică şi culturală. Casa Memorială Mihai Eminescu şi Lacul cu nuferi de la Ipoteşti sunt o amprentă vie a geniului literar şi a patriotismului lui Eminescu, iar fiecare reîntâlnire cu acest loc îmi întăreşte convingerea în puterea şi importanţa culturii noastre. Încărcătura simbolică şi identitară de aici, de la muzeu, cred că poate fi valorificată extraordinar. Totodată, am vizitat Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Dorohoi, în câteva zile urmând lansarea procedurii de achiziţie publică. Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare şi punere în valoare a patrimoniului expoziţional, la Muzeul de Ştiinţele Naturii Dorohoi se va readuce la viaţă biblioteca ce deţine peste 6.500 de volume de specialitate care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare şi unul de conservare – un auditorium, o sală de educaţie muzeală, una pentru conferinţe şi simpozioane”, a scris Turcan în postare pe Facebook.