O fetiță de numai trei ani, din Botoșani, diagnosticată cu o tumoră de mari dimensiuni în zona creierului, a fost salvată printr-o operație complexă efectuată de o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, tumora extrasă se afla într-o zonă a creierului cu funcții vitale pentru respirație și inimă.

Managerul Spitalului „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, medicul Lucian Eva, a declarat că acest caz extrem de dificil a prezentat provocări semnificative.

„A ajuns la noi într-o stare destul de gravă, având acel simptom de hipertensiune intracranian, adică dureri de cap, vărsături, imposibilitatea de a merge, la care s-a adăugat și o bronho-pneumonie care ne-a pus dificultăți, în sensul amânării intervenției chirurgicale. Acea tumoare în punea în pericol viața. Din fericire, copilul nu s-a agravat din punct de vedere neurologic, ceea ce a permis o rezecție a tumorii fără complicații din punct de vedere atât neurologic, cât și pulmonar”, a declarat Lucian Eva.