Omul de afaceri Valeriu Iftime va conduce filiala Partidul Național Liberal (PNL) din Botoșani, alături de președintele actual Costel Şoptică.

Valeriu Iftime a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că puterea de decizie i-a fost acordată de conducerea centrală a partidului, dar nu se transpune deocamdată într-o numire oficială.

În momentul ăsta, nu cred că cea mai bună soluție este să decapităm și să facem tot felul de acțiuni războinice. Eu cred în unitate. Nu știu partidul, nu știu oamenii. Vin cu un capital de imagine și cred că mi-am făcut treaba bine pe unde am fost. Oamenii să aibă încredere în ceea ce spun. În momentul ăsta, am o putere mare în PNL, dar nu am o funcție decidentă scrisă, pentru că e o chestie de statut”, a afirmat omul de afaceri.

El a subliniat că are nevoie de o minimă experiență politică pentru a putea remodela organizația PNL.

Încerc să înțeleg dacă în politică pot să fac ceva în mod real pentru oamenii pe care îi prețuiesc. Nu cred că mă bănuiește cineva că intru în politică ca să obțin ceva. Cred totuși cu desăvârșire că politica alege oamenii care ne conduc și oamenii care ne conduc trebuie să aibă virtuți. N-am venit să dezbin, eu cred în echipă, îmi place echipa, știu că doar unirea dă putere. (…) Am nevoie de un an de zile în partidul ăsta să înțeleg dacă sunt un om reprezentativ, dacă îmi dau vot oamenii. Sau poate nu îmi dau vot și stau acasă. Dacă nu îmi dau votul oamenii, să am o responsabilitate”, a adăugat Valeriu Iftime.

La rândul său, liderul PNL Costel Şoptică, admite că organizația județeană se află într-o perioadă de tranzit și că va preda funcția la momentul oportun. „Suntem în situaţia de a lua orice decizie împreună. Eu mă voi consulta cu dumnealui, dumnealui cu mine”, a precizat acesta.

Costel Șoptică a anunțat că fostul primar Cătălin Flutur va fi candidatul PNL la Primăria municipiului Botoşani, în timp ce actualul prefect Sorin Cornilă va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean.