Vremea va înregistra variaţii pe parcursul următoarelor două săptămâni, însă temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, iar precipitaţii se vor înregistra în majoritatea regiunilor în intervalul 12 -14 februarie şi după 18 februarie, conform prognozei publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15 – 17 grade, se va ajunge la 2 – 4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variaţii de la o zi la alta, astfel că până la sfârşitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se vor situa în general între 5 şi 7 grade.

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 – 14 februarie şi vor fi cuprinse între 2 şi 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie.

Temporar, vor fi precipitaţii în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantităţi de apă însemnate. Precipitaţii sunt posibile şi în a doua săptămână de prognoză.

La munte, în prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie şi până în 25 februarie, cu variaţii de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 şi 2 grade. Minimele vor avea o tendinţă de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade.