UTA Arad a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 2-2 (1-0), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 25-a a Superligii de fotbal.

UTA a deschis scorul prin Tiberiu Căpuşă (32), cu un şut superb la vinclu din marginea careului, după oaspeţii avuseseră o bară prin Romario Benzar (19).

FC Botoşani a reuşit să înscrie de două ori în primele zece minute de la reluare, mai întâi prin argentinianul Enzo Lopez (51), iar apoi prin Gabriel David (56).

Situaţia arădenilor a devenit şi mai dificilă, după ce fundaşul guineean Ibrahima Conte a fost eliminat în min. 73 (VAR), pentru că l-a călcat intenţionat pe Eduard Florescu.

FC Botoşani putea încheia conturile, dar Juan Kaprof a trimis un lob prea slab peste portarul Florin Iacob (86), care a revenit şi a respins mingea care se ducea în poartă.

În min. 90, UTA a reuşit egalarea, prin uruguayanul Ariel Lopez, cu o lovitură de cap, la cornerul executat de kenyanul Eric Omondi, profitând de poziţionarea greşită a portarului Răzvan Ducan.

UTA e neînvinsă de trei etape, în care are două victorii şi un egal, potrivit Agerpres.

FC Botoşani a pierdut un singur meci din ultimele cinci jucate în campionat (trei victorii, un egal).

Şi meciul tur s-a încheiat cu acelaşi rezultat, 2-2.

AFC UTA Arad – AFC Botoşani 2-2 (1-0), Arena ”Francisc Neuman” – Arad
Au marcat: Tiberiu Căpuşă (32), Ariel Lopez (90), respectiv Enzo Lopez (51), Gabriel David (56).
Cartonaş roşu: Ibrahima Conte (UTA, 73).
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Stelian Slabu (Braşov); al patrulea oficial: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare)
Arbitru video: Sorin Costreie (Voluntari); arbitru asistent video: Ionela Alina Peşu (Craiova)
Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) – CCA, Florin Bătrânu (Timişoara) – LPF