Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani a lansat o inițiativă de consultare publică pentru stabilirea perioadei vacanței din luna februarie a anului școlar 2024-2025, în consens cu nevoile elevilor, părinților și cadrelor didactice.

Conform unui comunicat al IȘJ Botoșani, această solicitare se bazează pe Ordinul Ministrului Educației nr. 3694/2024 și propune trei intervale posibile pentru vacanța de iarnă: 10-14 februarie 2025, 17-21 februarie 2025, sau 24-28 februarie 2025. Scopul este de a optimiza beneficiile timpului liber asupra comunității școlare, oferind o oportunitate de deconectare și revitalizare în mijlocul anului școlar.

Directorii unităților de învățământ din județul Botoșani sunt îndemnați să desfășoare consultări cu părinții, reprezentanții legali ai elevilor și cadrele didactice pentru a decide asupra perioadei celei mai potrivite pentru vacanță.

Rezultatele acestor consultări vor fi comunicate Inspectorat până la sfârșitul lunii februarie. Decizia finală va fi luată în cadrul Consiliului de Administrație al IȘJ, având la bază preferințele exprimate de fiecare unitate de învățământ în parte.