Activitatea unui centru de permanenţă din judeţul Botoşani a fost suspendată din lipsă de medici. Este vorba despre centrul din localitatea Havârna, care va rămâne închis dacă nu vor veni doctori.

În prezent, din cele nouă centre de permanenţă care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului, mai funcţionează opt.

Acest centru şi-a suspendat activitatea din cauză că au părăsit centrul câţiva medici de familie, iar pentru a funcţiona e nevoie de şapte medici. Activitatea este suspendată pe o perioadă de 90 de zile. În această perioadă poate să revină în activitate, deci să revină în asociaţie medici, să găsească alţi medici şi atunci să-şi reia activitatea. Vom încheia contract din nou cu medicii din acea zonă pentru centrul acesta de permanenţă”, a declarat Alina Mustiaţă, directorul general CAS Botoşani, potrivit Rador.

Centrele de permanenţă sunt importante pentru că acolo se acordă servicii medicale atunci când medicii de familie nu au program. Judeţul Botoşani, ca multe altele din ţară, se confruntă cu o criză de medici de familie. Numai în municipiu sunt vacante şase posturi, la care se adaugă alte 15 neocupate din mediul rural.