Un tânăr a fost imobilizat de polițiști și internat la Spitalul de Psihiatrie, după ce a amenințat un șofer cu pistolul, într-o stație de carburant din municipiul Botoșani.

Scenele s-au petrecut duminică seară, după ce bărbatul de 26 de ani, din municipiul Suceava, a abordat conducătorul auto și l-a rugat să îl transporte spre casă. Întrucât a fost refuzat, acesta a scos o armă pe care o avea în buzunar.

Conducătorul auto a părăsit imediat zona, solicitând intervenția polițiștilor. Echipajul direcționat în zona respectivă a identificat, după semnalmente, persoana la care făcea referire apelantul. Aceasta se afla în fața stației de carburant și a fost somată să țină mâinile la vedere și să se supună indicațiilor polițiștilor. Ulterior, a fost imobilizată, iar în urma controlului corporal asupra sa a fost identificată o armă, neletală, de agrement și un încărcător fără muniție”, au precizat anchetatorii.

De asemenea, asupra tânărului a fost identificat un plic ce conține o substanță vegetală mărunțită, cu miros specific drogurilor, fiind întocmit dosar penal pentru deținere de droguri.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 7.500 de lei, pentru provocare de scandal, tulburarea ordinii și liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în drum public și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar arma a fost supusă confiscării”, au adăugat reprezentanții Poliției.

Întrucât avea un comportament agitat, tânărul a fost condus la Secția de Psihiatrie, unde a rămas internat.