Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani a primit una dintre cele 51 de mașini de intervenție achiziționate de Jandarmeria Română prin intermediul unui proiect finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare de 12,88 milioane de lei.

Vehiculul de teren este destinat deplasării în zonele afectate de dezastre, în scopul evaluării efectelor acestora, transmiterii mesajelor de informare, precum și pentru captarea imaginilor din aceste zone, fiind potrivit pentru terenurile dificile și drumurile accidentate, dar și în cadrul altor misiuni executate de jandarmii botoșăneni.

Este dotat cu sistem de remorcare față (troliu), sistem afișaj mesaje variabile cu leduri, care funcționează la temperaturi extreme, de la -20 până la 60 de grade Celsius și afișează o serie de mesaje care pot fi predefinite în funcție de natura misiunii, potrivit Rador.

Mașina este dotată și cu o lunetă compactă de termoviziune, care poate fi folosită în orice condiții meteorologice și de mediu, ideală pentru misiunile de căutare-salvare, conservare a fondului cinegetic, piscicol și silvic.

Jandarmii botoșăneni au asigurat doar 40% din necesarul de mijloacele de transport care figurează pe lista de înzestrare.