Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din Botoșani și procurorii DIICOT au scos de pe piaţă zece kilograme de droguri de mare risc, descoperite asupra unui tânăr de 21 de ani, din judeţul Iaşi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit acestora, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate și poliţiştii rutieri au depistat autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Botoşani. În urma controlului efectuat, într-o geantă de voiaj au fost descoperite zece kilograme de substanţă vegetală, mărunţită, asemănătoare canabisului, ambalată în folie de plastic.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că drogul de mare risc, ambalat în mai multe pungi, a fost introdus în ţară din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, fiind disimulat într-un colet ce conţinea diverse produse alimentare.

„Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost testat cu aparatul din dotare şi au reieşit indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive”, au precizat oficialii IPJ.

Autoturismul utilizat de către tânărul cercetat a fost indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost reţinut, iar în cursul zilei de joi a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis de Tribunalul din Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, deţinere de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept.