Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a recepționat la Botoșani, materiale în valoare de 100.000 de euro, destinate copiilor din centrele de plasament.

Acestea au fost oferite de Guvern și constau în pături, perne, lenjerii de pat, saltele, tricouri și treninguri.

Produsele vor ajunge la 328 de beneficiari din sistemul de protecție public, dar și cel gestionat de trei ONG-uri: Casa Ioana, Casa Ruxandra și Fundația Hand of Help.

Vor fi materiale pentru cei 328 de beneficiari instituționalizați, atât în centrele din subordinea Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cât și copiii ce se află în grija ONG-urilor. De asemenea, este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult alături de eforturile făcute de Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului”, a precizat Natalia Intotero, potrivit Rador.

La nivel național au fost disponibilizate materiale în valoare totală de peste 19 milioane de lei, pentru 10.500 de copii instituționalizați din toate județele.

Campania a fost demarată după ce în urma controalelor inopinate din ultimele luni, ministrul a constat că e nevoie ca multe dintre acestea să fie schimbate.