Sfârşitul de săptămână şi săptămâna viitoare vom avea în continuare parte de vreme închisă, spun meteorologii.

Excepţie va face ziua de luni, când se aşteaptă o maximă termică de 18 grade, însă în rest cerul va fi mai mult acoperit şi nu vor lipsi ploile. După mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile se vor apropia de normalul perioadei, cu maxime de 10 grade, spune Mihai Timu, de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pe parcursul zilei de duminică, vremea rămâne în general închisă, în mare parte din ţară. Trecător, va ploua slab în regiunile nordice, centrale şi estice, dar în partea de vest şi sud-est vor fi şi intervale cu soare, motiv pentru care acolo se vor înregistra cele mai mari temperaturi maxime, estimăm valori în jurul a 17 grade. În rest, temperaturile se vor situa în general între 10 şi 14 grade.

Pe parcursul zilei de luni, vremea va fi foarte caldă în raport cu mediile climatologice, vor fi maxime la nivelul întregii ţări, cuprinse în general între 12 şi 18 grade. Însă, marţi şi miercuri se anunţă două zile cu vreme închisă, cu ploi în majoritatea zonelor, ceea ce nu este o veste rea pentru agricultură. După mijlocul săptămânii, o să observăm că temperaturile vor marca o scădere în toată ţara, iar cel puţin în partea de sud şi de est a teritoriului ele se vor apropia în sfârşit de mediile climatologice, adică maxime undeva între 5 şi cel mult 10 grade şi de asemenea tot aici vor apărea în cursul nopţilor şi temperaturile negative”, a afirmat Mihai Timu, potrivit Rador.