Renovarea și modernizarea clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” intră în linie dreaptă. Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean a admis oferta depusă de către asocierea condusă de firma Spectrum Secure Construction.

„Avem nevoie de un sistem de sănătate mai performant, care presupune, pe lângă serviciile medicale, și pe cele de cazare și asigurarea hranei pacienților. Aceste activități conexe trebuie și ele să fie la standarde adecvate vremurilor și de aceea proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean era imperios necesar. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului și pentru care am atras finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

În următoarele săptămâni, vor fi mutate bucătăria și spălătoria Spitalului Județean, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi emis ordinul de începere a lucrărilor și predarea clădirii către constructor.

Valoarea totală a proiectului este de 9 milioane de lei, echivalentul a 1,8 milioane de euro. 5 milioane de lei sunt fonduri atrase din PNRR, iar diferența de 4 milioane de lei este asumată de către Consiliul Județean Botoșani și va fi asigurată din fonduri proprii.

Prin proiect se urmărește efectuarea lucrărilor de termoizolare a pereților și a planșeelor. Se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice, termice, apă și gaz, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice. De asemenea, se vor reface circuitele, astfel încât acestea să corespundă cu noile prevederi ale legislației sanitare.

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.