Polițiștii botoșăneni au reținut peste 40 de permise de conducere și au aplicat peste 400 de amenzi, în acest weekend, în timpul activităților de control desfășurate în trafic, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, polițiștii au organizat 13 acțiuni punctuale în cadrul planului „BLOCADA”, în sistem integrat cu jandarmii, și au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei”, arată IPJ Botoșani.

Instituția precizează că cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 43 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare”, mai menționează IPJ.