Sistemul informatic de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani va fi modernizat printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul, în valoare de peste 3,8 milioane de lei, a fost depus printre primele din țară în cadrul apelului destinat spitalelor ce sunt în subordinea autorităților locale.

Atunci când este voință și determinare se pot face proiecte care să schimbe în bine Spitalul Județean. Un astfel de proiect este și cel admis la finanțare prin PNRR de către Ministerul Sănătății prin care se urmărește crearea unui mediu electronic de lucru eficient la nivelul celei mai mari unități sanitare din județ”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean, felicitând echipa de proiect de la Spitalul Județean.

Prin implementarea acestui proiect, personalul sanitar va putea accesa și gestiona informațiile despre pacienți rapid și eficient, va putea urmări istoricul medical al acestora și stabili cea mai bună conduită medicamentoasă pentru sporirea șanselor de vindecare. Totodată, Spitalul Județean va beneficia de un sistem de monitorizare și control al stocurilor de medicamente și consumabile.

Prin noul proiect se va finanța proiectarea și realizarea unei rețele cablate de date în toate secțiile medicale, pavilionul Administrativ, baza de tratament și fizioterapie, CT, bucătărie, birourile Oficiului de informatică. Vechea rețea a Spitalului va fi înlocuită cu una modernă care utilizează echipamente de ultimă generație.