Variaţiile termice vor fi nesemnificative în următoarele două săptămâni (11-24 martie), temperaturile minime fiind pozitive în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor predomina în cea mai mare parte a ţării, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, până la mijlocul primei săptămâni, variaţiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 8 – 9 grade. În intervalul 14-18 martie, valorile termice maxime vor fi în creştere spre medii de 16 – 17 grade, iar apoi vor avea tendinţa de scădere până la 13 – 14 grade. Valorile termice nocturne vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului de anticipaţie, iar media regională a acestora va oscila între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-14 martie şi după data de 19 martie.

La munte, nu vor exista variaţii importante de temperatură în următoarele două săptămâni. Media maximelor va oscila între 2 şi 6 grade, cu o creştere mai pronunţată între 14 şi 18 martie, iar cea a minimelor va fi de la -3 la zero grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-15 martie şi după data de 19 martie.