Au demarat lucrările de renovare energetică a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 12. Acesta este primul șantier deschis dintre cele 13 unități de învățământ din municipiul Botoșani selectate spre modernizare.

Investiția, în valoare de 7,6 milioane de lei, prevede lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii și a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare mecanică, modernizare a instalațiilor de iluminat și implementare a sistemelor de management energetic integrat.

„Această lucrare presupune un efort considerabil dar, la închiderea șantierului, vom avea o școală modernă. Mulțumesc elevilor, părinților și cadrelor didactice pentru înțelegerea de care au dat dovadă”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

La nivelul municipiului Botoșani, 13 unități de învățământ vor fi renovate energetic și vor fi deschise 15 șantiere. La Liceul de Artă „Ștefan Luchian” va fi renovat și Atelierul iar la Școala Gimnazială „Elena Rareș” va fi inclusă și sala de sport.

Toate aceste proiecte de renovare totalizează 148 milioane de lei.