Organizația PNL din municipiul Botoșani a configurat o nouă componență a Biroului Politic Local (BPL). În funcția de președinte a fost desemnat Cătălin Flutur, candidatul partidului pentru un nou mandat de primar al orașului. Conducerea formațiunii este completată de nume cunoscute în comunitatea antreprenorilor.

Noul BPL al organizației PNL Botoșani a fost prezentat public în ședința de joi seară a partidului, după o serie de mesaje electorale strategic plasate de liderii filialei.

Consider că este un moment zero în viața noastră politică. Nu o să mai vedeți niciodată acele liste care provoacă discuții – ba că sunt mulți bugetari pe listă, ba că nu știu ce s-a întâmplat. O să vedeți un alt mod de lucru la Partidul Național Liberal, mai ales la filiala municipiului Botoșani”, a precizat fostul primar.

Valeriu Iftime, președintele organizației județene a PNL, a reiterat noua direcție a partidului, care acum pune accent pe atragerea în politică a oamenilor de afaceri experimentați. El a punctat că „jumătate dintre cei prezenți în această sală, cred că 45%, sunt antreprenori”.

Din structura BPL fac parte mai mulți proprietari de companii și liber profesioniști notorii în peisajul local. Printre cei mai cunoscuți se numără artistul Gelu Graur și executorul judecătoresc Sînziana Secrieru, cuplu care a deținut un local în centrul orașului, Mihai Vrăjitoriu – administratorul Monclinic și Cristian Alexuc – managerul Aquaterm.

Cătălin Flutur a dat asigurări că, alături de echipa constituită, va avea sorți de izbândă în competiția pentru funcția de primar, împotriva adversarilor tradiționali.

Merg acolo pentru că știu exact ce să fac, cum să fac și acum am un imbold în plus, văzând câți oameni au venit alături de noi și vin în fiecare zi, văzând ce susținere voi avea în biroul meu politic. Sunt absolut convins și vă promit că vom câștiga Primăria municipiului Botoșani fără nicio îndoială. Şi mai mult decât atât, o să aducem suficiente voturi pentru Consiliul Local, dar cel mai important este că vom aduce foarte multe voturi pentru preşedintele Consiliului Judeţean, vom aduce voturi cât să acoperim toate pierderile alea din teritoriu odată cu plecarea unor trădători”, a subliniat acesta.

Totodată, Flutur a ținut să răspundă prin satiră unor critici aduse în spațiul public de oponenții politici.

Nu-mi trebuie condiție fizică pentru asta. Eu urc în vârful politicii și în vârful Botoșaniului pentru că știu să fac asta și sunt alții mai bătrâni ca mine care conduc lumea. Cineva spunea că sunt o epavă. Vorbesc de fetița care se joacă cu chibriturile sau cu cartușele în Parlament. Da, poate că sunt o epavă, dar sunt acea epavă de la Costinești pe care toți tinerii o admiră și cu care fac poze”, a afirmat liderul PNL.

Ședința organizației a cuprins, de asemenea, validarea unor adeziuni depuse de simpatizanți ai PNL, printre care și cea a maratonistului Iulian Rotariu.