Următoarea săptămână va fi ploioasă în est, sud şi sud-est, cu temperaturi normale pentru această perioadă în toate regiunile, iar ultima săptămână din luna martie şi primele două săptămâni din luna aprilie vor fi caracterizate de temperaturi mai ridicate decât cele specifice, anunţă vineri meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru intervalul 18 martie – 15 aprilie.

Săptămâna 18 – 25 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice şi sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale, cu un uşor deficit la munte şi în nord-estul ţării.

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 8 – 15 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.