O femeie a murit într-un accident rutier petrecut, duminică după-amiază, în localitatea Huțani, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, în eveniment a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau două persoane.  La fața locului au intervenit un efectiv din cadrul Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu o autospecială de stingere, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, unul de prim ajutor SMURD și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

„Aceștia au constatat faptul că mașina era în afara părții carosabile, iar cele două persoane erau scoase din interior. Una dintre victime, o femeie de aproximativ 70 de ani se afla în stop cardio-respirator. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, precizează IJSU Botoșani.

Cea de-a doua persoană, în vârstă de aproximativ 35 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe pentru acordarea ajutorului medical de specialitate.

Pompierii au acționat și pentru înlăturarea pericolului de incendiu prin deconectarea bornelor autovehiculului”, mai menționează IJSU.

Cazul a rămas în atenția Poliției, care a demarat o anchetă pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.