Noi percheziții au avut loc, marți dimineață, la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Procurorii anticorupție au descins, de asemenea, la locuința managerului unității și în biroul acesteia, pe care l-au sigilat.

Potrivit managerului Monica Adăscăliței, perchezițiile au loc în dosarul angajărilor frauduloase, în care, anul trecut, au fost făcute mai multe arestări.

Pe 13 decembrie 2023, polițiștii au descins în zeci de locații din județ, printre care s-au numărat sediul Spitalului Județean, locuința șefei Consiliului Județean, biroul acesteia, dar și sediul PSD Botoșani.

Procurorii DNA au reținut atunci peste 75 de infracțiuni, în total, pentru 11 inculpați, între care fostul manager Doina Caba, secretara acesteia, medici, șefi de secție și asistenți șefi. În acest dosar, au fost făcute 10 arestări, însă în urma contestațiilor, toate persoanele au fost eliberate, cele mai multe după 30 de zile, potrivit Rador.

Este vorba despre infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023, respectiv fraudare a unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante.

Potrivit rechizitoriului, medici, asistenți și alți angajați ar fi primit diverse sume de bani, între 2.000 și 15.000 euro sau obiecte din aur, pentru transferul unor asistente, pentru modificarea condițiilor de concurs, pentru promovare sau chiar pentru comunicarea subiectelor.

Sumele de bani identificate, ce ar fi fost primite cu titlul de mită, se ridică la cuantumul total de aproximativ 65.000 euro.