Medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, care a fost reţinută în cursul zilei de marţi, este acuzată că ar fi primit, direct sau prin intermediari, de la trei persoane sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Potrivit sursei citate, Adăscăliţei a fost reţinută pentru două fapte de luare de mită şi una de trafic de influenţă, care ar fi fost săvârșite în perioada octombrie – decembrie 2023. Faptele ar fi avut ca scop transferarea unui medic din cadrul Secției Exterioare din Săveni către „Mavromati”, încheierea frauduloasă a unui contract de servicii medicale, dar și o angajare frauduloasă.

„Ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani pe un post de medic cu competenţe limitate, a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unităţi medicale din oraşul Săveni la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, a-şi exercita o presupusă influenţă pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaţilor săi şi pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influenţa s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-şi activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată”, se arată în comunicatul DNA.

Managerul Spitalului Judeţean din Botoşani urmează să fie prezentat, miercuri, în faţa magistraţilor Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.