Municipiul Botoșani găzduiește, pe 30 martie, cea de a cincea ediție a Festivalului Coral de Muzică Sacră. Evenimentul va avea loc în sala „Eminescu” a Hotelului „Rapsodia” și va întruni numeroase voci remarcabile în muzica bisericească.

Activitatea este organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani, instituție subordonată Consiliului Județean.

Fiind și perioada Postului Mare aceste cântece care vor răsuna prin glasuri de copii și adulți vor să aducă în sufletele oamenilor simțăminte de sfințenie, curățirea gândurilor, evlavie, bucurie duhovnicească”, transmit reprezentanții CJCPCT Botoșani.

Pot participa formațiuni corale de amatori: coruri de copii și adulți pe 1-2 și 3-4 voci, coruri mixte sau pe voci egale feminine și bărbătești de la licee cu profil teologic sau muzical, coruri de copii ale așezămintelor culturale și grupuri vocale (cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani), coruri de adulți ale așezămintelor culturale și grupuri vocale (cu vârste peste 15 ani), coruri parohiale și grupuri de muzică psaltică (coruri mixte sau pe voci egale bărbătești).

Înscrierile se fac până pe data de 25 martie la CJCPCT Botoșani, situat pe Pietonalul Unirii nr. 10, sau la adresa de mail muzica@centrulcreatieibt.ro.

Regulamentul festivalului poate fi consultat pe site-ul și pe pagina de Facebook ale instituției.