Senatorul Lucian Trufin este candidatul desemnat de Partidul Social Democrat (PSD) la funcția de președinte al Consiliului Județean. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi în ședința de vineri a Biroului Politic Județean al PSD, la propunerea președintelui în funcție Doina Federovici.

În urma sondajului de opinie realizat a reieșit că domnul senator Lucian Trufin este cea mai bună opțiune pentru a continua munca la conducerea celei mai importante structuri administrative a județului Botoșani, respectiv Consiliul Județean. Este un profesionist desăvârșit, un coleg și prieten de încredere și cred cu tărie că împreună vom reuși să continuăm dezvoltarea județului nostru drag”, a anunțat Doina Federovici, președintele filialei județene a PSD.

Lucian Trufin, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Senat, a subliniat că ascensiunea lui politică s-a produs datorită reperelor solide pe care le-a regăsit în partid de-a lungul celor două decenii de activitate administrativă.

Pe cât de ușor ar părea, pe atât de complicat este. Este ușor pentru că vin și fac parte din cea mai puternică organizație din județul Botoșani. Este ușor pentru că am crescut în acest partid. Acum 20 de ani am accesat funcția de primar al comunei Vlăsinești. Am obținut trei mandate de primar pe lista PSD, după care am avut onoarea să fiu senator tot de pe lista acestui partid. Sunt 20 de ani de muncă în echipă atât în administrația publică locală, cât și centrală. Sunt 20 de ani de învățare a politicii și colaborare bună cu fiecare dintre dumneavoastră. Eu văd județul ca pe un puzzle cu 78 de piese, fiecare extrem de importantă. De la mulți dintre dumneavoastră am învățat, mulți dintre dumneavoastră ați fost repere pentru mine, m-ați corectat și mi-ați dat puterea să continui. Și asta este ușor”, a afirmat Lucian Trufin.

El a adăugat că dificultatea misiunii asumate este menținerea ștachetei pe care a impus-o predecesorul său la conducerea Consiliului Județean.

„Complicat este pentru că vin după omul Doina Federovici. Urmez după președintele cel mai puternic pe care l-a avut Consiliul Județean Botoșani. Omul care a dezvoltat cel mai mult județul Botoșani, a adus cele mai multe investiții. Este omul care din punctul de vedere al calității umane este greu de egalat pentru toți de aici”, a mai arătat Lucian Trufin.