Prima etapă de înscriere a preșcolarilor la grădiniță și creșă, pentru anul școlar 2024-2025, se va desfășura în perioada 27 mai – 14 iunie a.c., informează Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, calendarul propus de Ministerul Educației și metodologia de înscriere au fost publicate Monitorul Oficial.

„Înscrierile vor începe pe data de 27 mai 2024 și se vor încheia pe data de 14 iunie 2024. Documentația și detaliile privind înscrierile vor putea fi consultate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani. În perioada 20-24 mai 2024 sunt reînscriși copiii care au frecventat unitatea de învățământ în anul școlar curent și urmează să o frecventeze și în anul școlar următor”, precizează IȘJ într-un comunicat de presă.

În perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul IȘJ Botoșani va fi disponibilă o linie telefonică la care părinții vor putea primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor.

„Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util. Încurajez familiile să se informeze din timp despre procesul de înscriere și să pregătească toate documentele necesare. Știu că părinții sunt interesați de educația timpurie a propriilor copii și le doresc succes în acest nou capitol al vieții lor!”, a transmis inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc.