Un accident rutier mortal a avut loc, luni dimineață, pe Drumul Județean 296, în apropierea localității Roma. Un bărbat a murit pe loc, iar altul a ajuns la spital, transmite Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Potrivit sursei citate, în eveniment a fost implicat un singur autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului. La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului din Botoșani cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD și o ambulanță aparținând SAJ Botoșani.

Salvatorii au constatat că în interiorul autoturismului se aflau doi bărbați de 42 și 48 de ani, ambii fiind scoși din mașină de trecători. Bărbatul de 48 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator, fiind aplicat imediat protocolul de resuscitare. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Celălalt pasager a fost transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate”, relatează oficialii IJSU Botoșani.

Cazul a rămas în atenția Poliției, care a demarat o anchetă pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.