La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante au fost suspendate din cauza unor vicii de procedură identificate chiar în timpul desfăşurării probelor.

Comisia de examinare s-a temut să nu intre în vizorul DNA, după ce, anterior, mai mulţi angajaţi de la spital, inclusiv doi manageri, au fost arestaţi şi sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru că au luat mită pentru a facilita angajarea unor persoane.

Membrii comisiei de examinări au descoperit că Spitalul Judeţean nu deţine tehnică audio-video pentru înregistrarea probelor de concurs, conform anunţurilor postate pe site-ul instituţiei. Astfel că, după ce au primit subiectele, cei 11 concurenţi pentru posturile de asistent şi infirmier pe secţia de chirurgie generală au fost informaţi, în timp ce susţineau proba scrisă, că trebuie să părăsească sala. Au fost trimişi acasă după două ore în care membrii comisiei au încercat să găsească o soluţie care să nu le atragă însă vreo anchetă din partea DNA.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul concursului pentru ocuparea unor posturi de asistent, infirmier sau îngrijitor pe secţiile ortopedie-traumatologie, cardiologie şi UPU SMURD, scrie Rador.

Comisia de verificare constituită de managerul interimar Corneliu Mihai a mai descoperit că la nivelul Spitalului Judeţean Botoşani nu există un regulament propriu privind organizarea şi desfăşurare a concursurilor.

Posturile pentru care au fost organizate aceste concursuri sunt din lotul celor 86 deblocate în urmă cu trei luni de Ministerul Sănătăţii pentru a acoperi deficitul de personal din Spitalul Judeţean din Botoşani, care depăşeşte acum 30%.