Pensiile şi ajutoarele sociale vor ajunge la timp la beneficiari, chiar dacă sindicaliştii de la Poşta Română vor ajunge să declanşeze grevă generală, dă asigurări directorul general al companiei, Valentin Ştefan.

El a precizat marţi că nu sunt bani pentru a asigura o majorare a salariilor cu 400 lei net şi creşterea sporului de loialitate, cum cer angajaţii. Potrivit managerului, compania poate oferi doar o majorare de 250 lei brut începând din iunie.

„ITM Bucureşti a spus simplu: bugetul companie nu este aprobat, trebuie aprobat prin hotărâre de guvern, nu poate constitui un conflict de muncă, o revendicare care depinde de o reglementare legală. Dincolo de putinţa companiei de a oferi aceşti bani, credem că avem suficiente instrumente încât să arătăm că greva va fi ilegală. Mai mult, greva de avertisment a adus sub 10% din salariaţi. Nici măcar toţi membrii de sindicat nu au intrat în grevă. De asta transmit acest mesaj de încredere, pentru că sunt convins, pe baza acestor informaţii, că până la 15 aprilie toate pensiile, toate obligaţiile sociale vor fi distribuite aşa cum trebuie”, a afirmat Valentin Ştefan, citat de Rador.

Miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, va avea o întâlnire cu sindicaliştii şi cu conducerea Poştei, în încercarea de a găsi o soluţie pentru încheierea conflictului de muncă.