O elevă a Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” din Dorohoi a pus autoritățile în alertă după ce a amenințat că se sinucide.

S-a întâmplat astăzi, în jurul amiezii, când eleva a sunat la numărul de urgență 112 amenințând că își pune capăt zilelor. La „Ion Pillat” a ajuns un echipaj de poliție care a constatat că eleva se calmase și era în sala de clasă, potrivit agentului principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

La sediul școlii, de pe strada 1 Decembrie, a ajuns și un echipaj SMURD care a preluat adolescenta și a transportat-o la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul spitalului dorohoian. Conform sergentului major Marius Cesane, din cadrul Biroului de Relații Publice al ISU Botoșani, de aici a fost transportată ulterior la Spitalul de pediatrie din Botoșani pentru o evaluare completă.

Polițiștii urmează să decidă dacă vor aplica sancțiuni pentru apelare nejustificată a numărului de urgență 112.

În vârstă de 15 ani, eleva nu este la prima ispravă de acest fel, cadrele didactice afirmând că a devenit aproape o obișnuință ca ea să facă astfel de amenințări, notează RealitateaDorohoiană.ro.

„Ea în fiecare zi amenință că se sinucide, este felul ei de a fi, de a atrage atenția. Ea a sunat la poliție spunând că vrea să se sinucidă apoi cadrele didactice au sunat la 112 și au solicitat un echipaj medical. Cât este la noi, este supravegheată în permanență”, a declarat un cadru didactic al Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat”.

Eleva a ajuns recent în unitatea de învățământ dorohoiană, ea provenind din sistemul instituționalizat de protecție a copilului.