Organizația PNL din Botoșani a prezentat, vineri seară, candidații susținuți pentru primăriile din județ la alegerile locale din iunie 2024. Majoritatea oamenilor promovați activează în mediul privat.

N-a fost o muncă foarte simplă să facem o echipă de oameni care au ceva de spus. Mai mult de 70% sunt fermieri, oameni de afaceri dintre cei pe care i-am adus acum. Am ales, am căutat și am vrut să am cea mai bună probitate morală a celor care sunt astăzi cu noi”, a precizat președintele Valeriu Iftime, într-o conferință de presă susținută la Hotelul „Rapsodia”, la care au participat toți candidații PNL.

Președintele PNL Valeriu Iftime susține că PSD a impus un monopol în anumite regiuni ale județului Botoșani. El a dezvăluit că organizația liberală nu a reușit să nominalizeze candidați pentru șase primării, din cauza presiunilor la care sunt supuși potențialii concurenți.

Sunt comune în care liberalismul a dispărut. Sunt domni și doamne care încearcă să facă echipă cu noi, iar a doua zi sunt amenințați că li se ia pășunea, li se taie lumina la crâșmă. (…) Trebuie să fim mai întâi civilizați, trebuie să avem starea de oameni care vor să facă ceva cu adevărat pentru comunitățile lor. Dar cred cu desăvârșire că democrația înseamnă cel puțin două forțe antagoniste: o stânga, o dreapta. Sunt locuri în județ în care punem mai mulți candidați ca să nu fie atacați. Cred că ceea ce avem acum este bine. Pe de altă parte, cer o anumită decență de la toți cei din politică, altfel nu vom face nimic”, a afirmat Valeriu Iftime.

Lista candidaților PNL pentru primăriile din județul Botoșani: