Liderii organizației PNL din Botoșani reacționează după plecarea unor primari către PSD, adversarul tradițional al partidului. Aceștia consideră că „tranferurile” dintre cele două formațiuni reprezintă „o greșeală politică”, pentru că se bazează pe interese personale și afectează credibilitatea ambelor partide.

Președintele Valeriu Iftime a dezavuat atitudinea primarilor care au și-au asumat vreme îndelungată ideologia liberală, ca apoi să promoveze social-democrația. Exemplul sugerat este primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, care a demisionat din partid și candidează pentru un nou mandat din partea PSD.

În mintea oamenilor nu e vorba că am plecat de la liberali la PSD, că pierdem o serie de voturi, nu asta e important. Important e ce rămâne în mintea oamenilor. Un om care să stea la poartă ani de zile și să spună că e liberalul cutare, deodată pleacă în partea cealaltă și nu mai este liberal. Este o frântură de logică totală. Cum să spui că tu – primar competent și gospodar, cu rezultate, care ai fost liberal 25 de ani, a doua săptămână să spui că nu mai ești liberal pentru că vrei fonduri?”, a mai subliniat Valeriu Iftime.

Cătălin Flutur, liderul organizației PNL din municipiul Botoșani, a precizat că foștii membri nu vor mai fi acceptați în echipă, în eventualitatea intenției de întoarcere.

Vă garantăm că toți oamenii pe care îi vedeți aici nu o să fie din aceia care pleacă mâine. Nu cred că un primar liberal și cei șase consilieri tot liberali de trei mandate au plecat pentru că și-au schimbat opțiunea politică. S-au dus acolo unde își umplu buzunarele mai bine. Că le dă Doinița. Păi Doinița nu mai este, cine le mai dă? Și când au văzut că a plecat Doinița, le-a fost rușine să se întoarcă. Dar vă garantăm că nu mai primim pe nimeni înapoi”, a afirmat Cătălin Flutur.

Concluzionând, Valeriu Iftime a catalogat aceste „transferuri” între PNL și PSD ca fiind „o greșeală politică”, a cărei consecință principală este confuzia creată în rândul alegătorilor.