Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru a declarat că partidul Forța Dreptei reprezintă unica alternativă de guvernare care poate corecta decadența economică provocată de măsurile Coaliției PSD-PNL. Ea susține că puterea coagulată la nivelul alianței a omogenizat perspectivele celor două formațiuni politice, în detrimentul mișcărilor liberale.

Violeta Alexandru a făcut parte din cabinetul fostului premier Ludovic Orban, pe care l-a urmat odată cu ruptura produsă în interiorul PNL și fondarea partidului Forța Dreptei. Aceasta a asistat, sâmbătă, la validarea biroului de conducere al filialei din Botoșani, înființată de fostul consilier județean Viorel Iliuță.

„Organizația crește frumos. Sunt oameni de calitate, care au această dorință de a pune umărul la această construcție de dreapta, într-un peisaj politic în care nu mai ai o oferă electorală în afară de Forța Dreptei care să se revendice cu adevărat de dreapta”, a afirmat Alexandru într-o conferință de presă.

Ea a subliniat că PNL și PSD au ajuns să promoveze idei similare, în ciuda opoziției ideologice teoretice.

„Sunt cea care coordonează activitatea deputaților și văd de la PNL o serie de propuneri care nu diferă cu nimic de ideile PSD. Aceleași propuneri de a stimula nemunca, de a da vouchere și bani de la stat de parcă ar da Ciucă de la el, pe când sunt taxele și impozitele oamenilor. Aceleași idei de a supraimpozita contractele part-time, deci omul nu se bucură decât de o bucată din bani și trebuie să plătească la stat ca și când ar primi salariul întreg. Această realitate ne-a obligat să formăm partidul Forța Dreptei”, a adăugat Violeta Alexandru.

„Mai puține taxe, mai mult venit în buzunarul omului care muncește”

Fostul ministru a explicat că Forța Dreptei își propune să încurajeze munca, prin reducerea taxelor și impozitelor datorate de angajați și stimularea mediului privat.

„Colegii cu care am stat de vorbă în sală au înțeles și își însușesc misiunea noastră, care este dincolo de o poziție pe listă sau un loc mai sus. Este datoria noastră să nu îi lăsăm fără reprezentare pe toți oamenii care gândesc în acest chip, și anume: mai puține taxe, mai mult venit în buzunarul omului care muncește. Înainte să te ocupi de salariul minim de la stat, te zbați să găsești soluții pentru cei din mediul privat, de unde iei de fapt veniturile la stat, să rămână la sfârșitul lunii cu resursele pe măsura muncii pe care au făcut-o”, a mai precizat Violeta Alexandru.

„Inflația este o taxă generată de Guvernul PSD și PNL”

Ea a explicat că inflația este consecința incoerențelor fiscale și a abuzurilor comerciale pe care Coaliția de guvernare le-a protejat.

„Inflația este o taxă generată de Guvernul PSD și PNL, care are drept cauză creșterea prețurilor la energie, determinată tot de ei, pentru că toate companiile producătoare de energie sunt ale statului. La momentul la care prețurile de producție au fost artificial umflate, cum este cazul Hidroelectrica, unde materia primă, apa, nu s-a scumpit, spre deosebire de CE Oltenia care produce energie pe bază de cărbune și a trebuit să plătească certificate. Dar la alte companii nu aveai de ce să crești prețurile de 300 de ori, așa cum s-a întâmplat, doar ca să aduci bani să plătești clientela, că reformă în administrație nu s-a întâmplat. Și am discutat de ce s-a ajuns la situația în care, deși muncești mai mult, la sfârșitul lunii nu îți mai ajung banii de nimic”, a arătat aceasta.

De asemenea, Violeta Alexandru a subliniat curajul oamenilor care au renunțat la avantaje pentru a contribui la noul proiect liberal.

„În continuare se iau măsuri în direcția umflării administrației, în loc să facă ce era sănătos să facă cu o majoritate de 70% în Parlament. Misiunea pe care o avem este să facem tot ce omenește posibil ca această țară să nu ajungă în gard, așa cum arată în acest moment. Îi respect enorm pe colegii mei, care au intrat în opoziție. Mulți dintre ei sunt oameni care au plecat de la putere. O chestiune pe care astăzi o minimizăm: să pleci de la putere, unde stai comod”, a încheiat Violeta Alexandru.

Fostul ministru al Muncii candidează la alegerile din iunie 2024 pentru funcția de europarlamentar.