Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, lansează un apel către electoratul care susține menținerea lui Cosmin Andrei în fruntea administrației locale. Reprezentantul AUR avertizează că reînvestirea unei persoane acuzate de corupție „este un joc periculos” care ar putea „arunca orașul într-un haos”.

Declarația vine în contextul în care procurorii DNA au decis că primarul Cosmin Andrei rămâne sub control judiciar încă 60 de zile, sub acuzația că ar fi fraudat un concurs de angajare la Direcția de Impozite și Taxe Locale.

„În esență, dincolo de imaginea pătată a partidului care susține un candidat cercetat penal, alegătorii trebuie să înțeleagă că ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul administrativ al municipiului Botoșani. Alegerea de a-l reinvesti în funcție pe Cosmin Andrei, în contextul acestor acuzații, este un joc periculos. Noile reglementări legislative stipulează că nicio persoană condamnată penal nu poate ocupa o funcție publică. Un verdict de vinovăție, indiferent de momentul său – pentru că poate fi o chestiune de timp – va duce la vacantarea forțată a postului de primar, aruncând orașul într-un haos administrativ și întrerupând proiectele și serviciile esențiale pentru comunitate”, a transmis Cătălin Silegeanu.

În opinia acestuia, consecințele imediate ale unei astfel de situații nu se limitează doar la paralizia administrativă temporară.

Municipiul Botoșani ar trebui să treacă prin procesul laborios și costisitor de a organiza noi alegeri pentru a umple golul de putere, timp în care proiectele în curs vor suferi întârzieri semnificative, afectând viața de zi cu zi a locuitorilor. Este momentul ca alegătorii să cântărească cu seriozitate riscurile asumate prin votul lor. A alege un candidat cu un astfel de nor de incertitudine judiciară înseamnă a pune în balanță nu doar viitorul unui individ, ci destinul întregii comunități”, a adăugat candidatul AUR la Primărie.

El îndeamnă alegătorii să cântărească atent decizia pe care o vor exprima pe buletinul de vot.

Este oare prudent să încredințăm conducerea orașului unei persoane ale cărei acțiuni trecute și prezentul sub semnul întrebării ar putea, în orice moment, să zădărnicească progresul și bunăstarea orașului nostru? Este o întrebare la care fiecare cetățean al orașului trebuie să se gândească profund înainte de a lua o decizie la urne”, a încheiat Cătălin Silegeanu.