Un fost edil din județul Botoșani, actual consilier local, a fost arestat după ce a violat o adolescentă de 16 ani. Culmea, fapta a avut loc în timp ce individul se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie.

Calvarul fetei a început după ce a mers la magazinul din sat, care îi aparține fostului primar Dinu Moroșanu. Bărbatul a intrat în vorbă cu ea, după care a ademenit-o în locuință, unde ar fi violat-o.

Fata nu a avut curaj să vorbească cu familie, ci i-a mărturisit unei colege ce a pățit, la școală.

Schimbată, speriată, încercănată…nu era fata care a plecat la magazin. Când a venit înapoi, nu mai era ea”, își amintește mama tinerei.

Ruşinată de trauma prin care a trecut, adolescenta nu a avut curaj să vorbească cu familia, dar a mărturisit unei colege. Aceasta i-ar fi dat curaj să declare abuzul poliţiei.

„Nu a avut puterea de a se dăstăinui nouă, ca părinţi. I-a scris unei colege pe o foaie. Am aflat de la Poliţie ceea ce s-a întâmplat. E terminată. Deci…e terminată. E ceva strigător la cer”, a mai spus mama fetei, pentru ObservatorNews.ro.

Fostul primar era cunoscut ca un om familist și muncitor

Dinu Moroșanu era cunoscut în comunitate ca un bărbat familist şi muncitor. Fostul edil ar fi comis fapta în timp ce se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din comuna Viişoara.

Parcă îmi pare că nu e adevărat. Ştiu că sunt o familie liniştită. Păcat că are două fete mari…”, a spus o bătrână din sat.

Între timp, adolescenta are nevoie de ajutor să depăşească trauma.

Momentan lucrăm la raportul de evaluare. Probabil colegii mei vor recomanda consiliere psihologică a tinere, o consiliere şi a părinţilor vizavi de comportamentul pe care trebuie să îl aibă cu această tânără care clar a suferit o traumă şi un abuz”, a precizat Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC Botoșani.

Dinu Moroșanu a fost primar în comuna Viişoara din Botoşani din 2016 până în 2020. A reuşit apoi să prindă un loc confortabil în consiliul local, iar acum visa din nou la scaunul de primar. În urma audierilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.