Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru perioada din calendar, în timp ce ploile vor fi prezente în cantităţi reduse şi pe arii restrânse, se menţionează în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 8 – 21 aprilie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, până în data de 15 aprilie, vremea nu va avea variaţii mari din punct de vedere termic. Mediile maximelor vor varia între 22 şi 26 de grade, iar minimele între 6 şi 10 grade. În perioada 15 – 17 aprilie, se va răci accentuat, astfel încât ziua vor fi 16 grade mediat regional, iar noaptea 4 grade, apoi vor mai fi doar uşoare variaţii. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe urmând a se semnala pe suprafeţe restrânse, îndeosebi după data de 16 aprilie.

La munte, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână, cu variaţii termice de la o zi la alta. Mediile de temperatură se vor încadra, la maxime, între 12 şi 16 grade, iar la minime între 2 şi 6 grade. După data de 15 aprilie, se va răci accentuat, cu maxime ce vor ajunge la 6 grade, mediat regional, şi minime la -2 grade. Probabilitatea ca precipitaţiile să se manifeste cu caracter local va fi mai ridicată după data de 17 aprilie.