O familie din localitatea Cracalia, comuna George Enescu, a trecut prin momente grele, luni după-amiază, după ce adăpostul de animale, o bucătărie de vară, acoperișul casei și veranda au fost cuprinse de flăcări.

În gospodărie locuiesc șase frați, cu vârste cuprinse între un an și 8 ani, tatăl și bunica lor. Incendiul a izbucnit când copiii mai mari s-au jucat cu chibriturile și au dat foc la furajele de lângă anexe. Bunica a observat flăcările și a reușit să-și ducă nepoții departe de focar.

La caz au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri din Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, o ambulanță SAJ, dar și voluntarii din comuna George Enescu.

„Aceștia au constatat faptul că ardeau violent anexele, acoperișul casei și veranda din lemn, geamurile și ușile. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Din interior au fost scoase două butelii, fiind eliminat riscul de explozie”, au relatat oficialii IJSU.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de ajutor medical. În schimb, incendiul a produs pagube semnificative.

Acesta este al doilea incendiu produs, în aceeași zi, din cauza jocului copiilor cu focul. În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, reamintim celor care îi au în grijă, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora”, au subliniat reprezentanții IJSU.