Asistenta şefă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani a ajuns în arest, în dosarul angajărilor frauduloase petrecute în unitatea medicală.

Tribunalul din Suceava a admis propunerea procurorilor de înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, după ce aceasta a încălcat obligaţiile impuse de a nu lua legătura cu anumite persoane şi de a împiedica aflarea adevărului prin influenţarea martorilor.

Asistenta şefă Mirela Titiliuc este anchetată penal în dosarul şpăgilor de la spital, pentru divulgarea de informaţii, luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Aceasta şi alţi doi inculpaţi, membri în comisii de examinare, au furnizat unor candidaţi subiectele examenului din 26 mai 2022 pentru posturi de electrician, muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoşi, asistent medical debutant pe durată determinată şi infirmier.

Cele trei ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediari, de la alţi candidaţi bunuri şi sume de bani cuprinse între 500 lei şi 10.000 lei.