Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a semnat contractul de finanțare pentru consolidarea și eficientizarea energetică a clădirii în care funcționează linia de intervenție SMURD din Botoșani.

Valoarea finanțării atrase se ridică la 7,5 milioane de lei, în timp ce Consiliul Județean va asigura o cofinanțare de 200.000 de lei.

Acordăm o atenție deosebită patrimoniului județului nostru, iar clădirea Protecției Civile este una dintre cele mai frumoase. Dat fiind că, acum, găzduiește sediul SMURD, clădirea a căpătat o importanță mare în arhitectura sistemului sanitar botoșănean și se impune aducerea ei la cele mai înalte standarde. Proiectul de reabilitare depus de Consiliul Județean Botoșani este printre primele 50 din țară care au fost admise la finanțare în prima etapă a Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat”, a declarat Doina Federovici.

În urma semnării contractului de finanțare, a fost emis și ordinul de începere a elaborării proiectului tehnic, ulterior urmând a fi realizată licitația pentru execuția lucrărilor.