FC Botoşani a obţinut trei puncte foarte importante în lupta pentru evitarea retrogradării după ce a învins-o acasă pe FCU 1948 Craiova cu scorul de 4-1 (0-1), duminică, într-un meci din etapa a patra a fazei play-out a Superligii de fotbal.

Echipa oaspete, mai bună în prima repriză, a condus după golul înscris de Vladislav Blănuţă în minutul 21, în urma unui corner, la puţin timp după ce arbitrul Iulian Călin revenise asupra unui penalty pe care îl dictase pentru gazde, în urma consultării VAR

Enzo Lopez a egalat în minutul 58, transformând un penalty dictat tot în urma consultării VAR. Aspectul întâlnirii s-a schimbat radical după ce FCU 1948 Craiova a rămas în zece oameni în minutul 70, când a fost eliminat Aurelian Chiţu.

FC Botoşani s-a desprins după reuşitele lui Sebastian Mailat, din minutul 76, pe contraatac, Enzo Lopez, în minutul 78, după o foarfecă, şi Eduard Florescu (90+1).

Echipa antrenată de Bogdan Andone a urcat pe locul 14, cu 17 puncte, devansând-o la golaveraj pe adversara sa de duminică.

Formaţia craioveană nu mai câştigat niciun meci de la începutul lui februarie, când s-a impus în faţa lui Dinamo.
AFC Botoşani – FCU 1948 Craiova 4-1 (0-1), Stadion Municipal – Botoşani
Au marcat: Enzo Lopez (58 – penalty, 78), Sebastian Mailat (76), Eduard Florescu (90+1) respectiv Vladislav Blănuţă (21)
Arbitru: Iulian Călin (Ştefăneşti); arbitri asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti), Marius Cristian Marchidanu (Brăila); al patrulea oficial: Vlad Băban (Iaşi)
Cartonaş roşu: Aurelian Chiţu (FCU 1948 Craiova, 70)
Arbitru video: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); arbitru asistent video: Alexandru Filip (Constanţa)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) – CCA, Iuliuss Neamţeanu (Ghermăneşti) – LPF