Un bărbat de 54 de ani a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar în arestul poliţiei din Botoşani, unde a fost închis în urmă cu o lună, după ce şi-a ucis propria soţie în faţa blocului.

Individul se afla sub tratament psihiatric pentru depresie, iar polițiștii îi ofereau medicamentele necesare în fiecare zi, însă cu toate acestea bărbatul nu le lua, ci le ascundea în celulă.

După câteva săptâmâni în care a adunat mai multe pastile, acesta le-a înghiţit, iar mai apoi s-a prăbuşit inconştient la pământ.

„Acesta a fost adus într-o stare comatoasă. A fost stabilizat din punct de vedere hipodinamic şi electrolitic. S-au efectuat spălături gastrice şi, în urma echilibrării acestuia, a fost dirijat către spitalul de psihiatrie pentru monitorizare şi tratamente de specialitate. Ulterior, bărbatul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru evaluarea stării de sănătate, Apoi, după acordarea îngrijrilor medicale, a fost reintrodus în arestul poliţiei”, a declarat Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU SMURD, pentru ObservatorNews.