Învățământul botoșănean răspunde apelului global de protecție a mediului printr-o inițiativă locală îndrăzneață, invitând rezidenții să renunțe la utilizarea autovehiculelor personale pentru întreaga zi de 22 aprilie, Ziua Pământului. Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” a lansat această provocare sub sloganul „Fă-ți timp pentru Pământ”.

Evenimentul încurajează deplasările ecologice precum mersul pe jos, utilizarea trotinetei, bicicletei, sau mijloacelor de transport în comun. Scopul este de a oferi orașului o zi de respiro, cu aer mai curat și mai puțină poluare.

Educația și formarea joacă un rol esențial în a-i ajuta pe toți cetățenii, de la copii, la adulți, să treacă de la conștientizarea problemelor de mediu, la acțiuni individuale și colective de protecție a mediului. Doar împreună putem susține educația și ne putem implica pentru a soluționa o problemă globală și a oferi o lume locuibilă generațiilor viitoare”, transmite Inspectoratul Școlar Județean (IPJ), instituție parteneră în proiect.

IȘJ Botoșani își exprimă speranța că această zi de acțiune va inspira și alte comunități să adopte măsuri similare pentru protecția mediului. În plus, se așteaptă ca acest eveniment să crească gradul de conștientizare și să stimuleze discuțiile despre importanța transportului ecologic și a stilurilor de viață sustenabile.

Pentru mai multe informații despre eveniment și modalități de participare, cei interesați pot vizita pagina de Facebook a Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” sau pot contacta direct Inspectoratul Școlar Județean.