Răsturnare de situaţie în cazul fostului primar din comuna Viişoara, judeţul Botoşani, care ar fi violat o fată de 16 ani. Deşi în urma audierilor, actualul consilier local, a fost arestat pentru 30 de zile, în cele în urmă a fost eliberat după doar cinci zile de detenţie.

Este decizia pe care magistraţii au luat-o în urma contestaţiei făcute de agresorul copilei, care în tot acest timp se pregătea pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie.

Dinu Moroșanu, fostul edil, ar fi profitat de copila de 16 ani la începutul acestei luni. Asta după ce, fata a mers la magazinul din sat, care îi aparţine politicianului. Acolo, bărbatul ar fi intrat în vorbă cu fata, iar apoi a ademenit-o în locuință, unde ar fi violat-o.

Adolescentă de 16 ani, violată de un fost primar

În tot acest timp, fata ar fi ţinut secret calvarul prin care a trecut, însă la un moment dat şi-a făcut curaj şi a povestit totul unei colege de la şcoală, care a încurajat-o să-l denunţe pe fostul primar la poliţie. În urma audierii, actualul consilier local, a fost arestat pentru 30 de zile, numai că după doar cinci zile, magistraţii au decis să-l lase în libertate.

Deşi judecătoria trimisese cererea Parchetului de luarea măsurii arestării preventive, ulterior completul de magistraţi de la Tribunalul Botoșani în contestaţie respingând această soluţie. Este o situaţie oarecum absurdă, dar victima în momentul acesta, nu are ce face”, spune Claudiu Lazăr, avocatul familiei, pentru ObservatorNews.ro.

Decizia magistraţilor a şocat întreaga comunitate, mai ales că victima ar locui gard în gard cu fostul edil.

Cum de ajuns liber cu asemenea faptă, om de 54 de ani? Cred că are relaţii, astfel nu se justifică. Asta nu este faptă a să fi eliberat. Se simte speriată. Parcă ar tremura. O văd schimbată şi la faţă. Dintr-o fată curajoasă, e palidă, supărată”, deplânge bunicul fetei.

Stările comportale emoţionale s-au acutizat şi a faptului că îl vedea pe agresor în proximitatea locuinţei sale”, avertizează Felicia Mihai, din cadrul DGASPC Botoşani.

Fostul primar candidează din nou la alegeri

În timp ce fostul primar se pregăteşte pentru o nouă candidatură la alegerile locale din iunie, fata de 16 ani este acum consiliată psihologic.

Ne referim aici la tulburări de somn, tulburări alimentare, furie, stări de panică, frica de a se deplasa în locuri în care în trecut se simţea confortabil, în siguranţă”, precizează Felicia Mihai, specialist la DGASPC Botoşani.

Dinu Moroșanu a fost primar în comuna Viişoara din judeţul Botoşani din 2016 până în 2020. A reuşit apoi să prindă un loc confortabil în consiliul local, iar acum îşi doreşte din nou scaunul de primar.