Filiala AUR din Botoșani a depus plângere la Biroul Electoral Central (BEC) împotriva partidelor PNL și PSD, pe care le acuză că încalcă regulile de promovare electorală.

Liderul organizației locale, Cătălin Silegeanu, spune că „străzile din municipiul Botoșani și împrejurimi sunt tapetate cu mesaje electorale” care urmăresc „maximizarea voturilor printr-un apel la acțiune” interzis de lege.

Este vorba despre bannerele pe care le-au expus PSD și PNL cu acele inscripționări «votați». Acest lucru este interzis în precampanie, reglementează articolul 36 din Legea 334/2006, dar ei nu țin cont de nicio regulă. Motiv pentru care noi deja am întocmit o plângere către BEC, care mai departe soluționarea o va da Biroul Electoral Județean”, a afirmat Silegeanu, vineri, într-o conferință de presă.

El a subliniat că într-o competiție electorală „toți ar trebui să fim corecți, deci să folosim aceleași mijloace, nu să mergem cu minciuni, încercând să evităm legea”.

Ce devine evident în această juxtapunere este că PSD și PNL, deși luptă pentru superioritatea ideologică, nu sunt decât două fețe ale aceleiași monede. Ambiția lor de a domina scena politică le unește, folosind aceleași mijloace pentru a-și atinge scopul. Indiferent de masca pe care o poartă, ambele partide politice privesc voturile ca pe trofee de război”, a transmis liderul AUR.